maandag 26 januari 2009

Toerisme Goa


Voorbije weekend was een verlengd weekend. Een goede reden voor ons om een driedaagse trip naar Goa te doen. Goa is het 'beach' paradijs van India. Hoewel het slechts 450 km ten Zuiden ligt van waar we wonen, hebben we er ongveer 9 uur over gereden. Eerst twijfelden we wel om met de auto te gaan, omdat het toch een vermoeiende rit is en zeker en vast over 'hobbel hobbel' wegen. Een andere optie zou het vliegtuig geweest zijn, maar aangezien er geen vlucht vanuit Pune naar Goa is, was dat ook geen mogelijkheid.

Dan maar in de auto! We reden 9 uur aan één stuk door verschillende, maar steeds prachtige landschappen! Het was een ervaring op zich.

Aangekomen in Goa was het puur genieten. We wilden er gewoon even tussenuit om onze batterijen op te laden. Hoewel het ook een nieuwe ervaring was, waren we niet gekomen om Goa te ontdekken. Het hoofddoel was relaxen, ontspannen, genieten. Het maakte ons niet veel uit waar we logeerden, zolang het maar hygiënisch was. Voor de zekerheid hadden we ons hotel vooraf geboekt. Al een geluk, want door het lange weekend waren alle hotels volgeboekt.
Er waren ongeloofelijk veel toeristen, van alles soort: sportreizigers, funreizigers, statuszoekers, actieve genieters, etc. Mensen met kinderen die zandkastelen bouwden, andere die lange strandwandelingen maakten, weer anderen die uitrusten om zich 's avonds goed te kunnen uitleven in de lokale discotheel 'Tito's'.

Goa is een mooi voorbeeld van een 'badplaats' die een traditionele mix aanbiedt waarin elke soort toerits zich kan terugvinden!

Geen opmerkingen: